В Україні авто середнього класу стануть "розкішшю": Скільки доведеться платити водіям

В Україні передбачено введення податків для власників автомобілів середнього класу. Про це повідомляє Мінфін, передають Патріоти України.

Нові податки будуть розраховуватися в 2021 році. Зараз власники машин, вартість яких більше 375 мінімальних зарплат (1,87 млн грн), платять податок в розмірі 25 тис. грн на рік. Однак в парламенті вже зареєстровано законопроект №4101, який передбачає внесення змін до Податкового кодексу. А поріг вартості авто пропонується знизити до 200 мінімальних зарплат.

Якщо закон приймуть, то власникам авто, які коштують понад 1 млн грн, з наступного року доведеться платити 25 тисяч гривень. Але в 2021 році також підвищиться і "мінімалка", а податок "охопить" і тих, у кого машина середнього класу.

Податки будуть платити ті, хто купив авто, з року випуску яких пройшло не більше п'яти років, а їх вартість стартує від 1,2 млн грн. На сайті Мінекономіки розміщуватимуть перелік з марками машин, моделями і роком випуску, які підлягають оподаткуванню.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...