В Україні банки розкриють інформацію про рахунки боржників: Стало відомо, хто отримає дані

Державні виконавці тепер допускаються до інформації про номери банківських рахунків боржників та залишок коштів на них. Про це заявив заступник міністра юстиції Андрій Гайченко, повідомляється на сторінці Міністерства в Facebook, передають Патріоти України.

"За результатами проведених спільних заходів Міністерства юстиції та Національного банку України, а також досягнутих в ході них домовленостей, Нацбанком внесено зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, затверджених постановою Правління Національного банку України від 14 липня 2006 року № 267, які набули чинності 16 лютого 2021", – йдеться в повідомленні.

Тепер інформація, яку надаватимуть банки на вимогу виконавців щодо наявності, стану рахунків боржника в обов'язковому порядку повинна містити номери рахунків, відкритих у банку, а також суми коштів, які є на цих рахунках. "Зазначені зміни не тільки значно полегшать і прискорять роботу виконавців, а й стануть підставою для впровадження автоматизації такого процесу", – сказав Гайченко.

Повідомляється, що у зв'язку з цим Мін'юст розробляє зміни до відповідних нормативно-правові акти, прийняття яких найближчим часом дозволить автоматизувати процес отримання виконавцями номерів рахунків боржників. Також відносяться і суми, що є на таких рахунках.

Нагадаємо, що раніше Національний банк України затвердив оновлені правила розрахунку небанківськими фінансовими установами головних показників вартості споживчого кредиту: реальної річної відсоткової ставки і загальної вартості. Ці показники тепер повинні включати всі витрати споживача, пов'язані з отриманням, обслуговуванням і поверненням кредиту.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...