В Україні банки вже з понеділка готові міняти курс долара: Чого чекати

Українські банки та обмінники готуються помітно переписувати курс готівкового долара. Так, за прогнозами банківського сектора, у період з 10 по 16 червня вартість валюти в них перебуватиме у межах 40-41,2 грн/долар. Увечері 7 червня банки виставили курс на середньому рівні 40,15/40,7 грн/долар (купівля/продаж). Обмінники - 40,21/40,73 грн/долар.

Як розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий, щоденні курсові зміни очікуються до 30-50 коп. у банках і до 50 коп. в обмінних пунктах.

"З 10 по 16 червня на ринку не варто очікувати якихось надмірних, революційних подій. Курсові зміни будуть "у робочому порядку" згідно з правилами режиму "керованої гнучкості". Ми припускаємо, що на ринок тиснутиме інфляція та можливе зростання попиту, однак у регулятора є достатньо можливостей і засобів, щоб уберегти ринок від негативних явищ", – сказав він.

Загалом, зазначив Лєсовий, з 10 по 16 червня на ринку пануватимуть ті самі процеси та тенденції, що й раніше у контексті режиму "керованої гнучкості". Зокрема:

  • НБУ продовжить поступовий рух у бік повної валютної лібералізації;
  • "потужні валютні резерви дозволять йому більш варіативну поведінку на міжбанку".

"Крім того, основні показники ринку, як і раніше, будуть умовно постійними. Створена система валютних змін навряд чи зміниться", – констатував банкір.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...