В Україні борги за комуналку можна сплатити у розстрочку: Що варто знати

Українці, які накопичили борги за комуналку, можуть сплатити їх у розстрочку. У громадян є можливість оформити договір реструктуризації. Про це сказав адвокат Станіслав Лифлянчик, передають Патріоти України.

"Якщо ви знаєте, що у вас існує якась заборгованість і вона велика. Якщо ви розумієте, що одним платежем погасити її ви не маєте можливості і щоб уникнути відключення послуг - я вам рекомендую звернутися до постачальника та просити робити розстрочку чи відстрочку з платні. Паралельно заплатити стільки, скільки зможете. Більшість постачальників йдуть назустріч", - сказав він.

Якщо ж борг нараховано неправомірно, потрібно зібрати документи, що підтверджують вашу правоту, і подати заяву на перерахунок заборгованості.

Юрист також застерігає від незаконного підключення до комунальних мереж. У разі виявлення цього факту можуть бути нараховані штрафи та відкрито кримінальне провадження. Найкращим рішенням у таких ситуаціях є звернення до постачальника з офіційною заявою на підключення.

В Україні діє ліміт на карткові перекази в 150 тис. грн: Чи можна обійти обмеження

неділя, 20 жовтень 2024, 12:42

З 1 жовтня набула чинності постанова Національного банку України № 102 про введення ліміту в 150 тисяч гривень на місяць на перекази зі своєї на чужу картку. Утім, є дві категорії осіб, які абсолютно законно можуть обходити це обмеження. Про це «ФАКТАМ...

В Україні декому різко підняли зарплати: Названо фахівців, яким виплати перерахували в 1,5 рази

неділя, 20 жовтень 2024, 12:22

В Україні за рік для деяких спеціальностей розміри зарплат в вакансіях збільшили вдвічі. Серед них пропозиція для керамістів та ортодонтів. При тому для 13 спеціальностей розмір зарплат зріс більш ніж в 1,5 рази. Про це йдеться в даних великого кадрово...