В Україні через коронакризу 300 тисяч людей втратять роботу: Експерти прогнозують велику кризу

Через обмеження, пов'язані з пандемією коронавірусу COVID-19, кількість працюючих людей в Україні скоротиться ще на понад 300 тисяч осіб. Про це заявила заступниця директора Центру економічної стратегії Марія Репко, зауваживши, що постраждають найменш соціально захищені, передають Патріоти України.

"Було 16,6 млн людей економічно активних, які щось робили, а через кризу уряд очікує, що ця кількість скоротиться аж на 300 тисяч. І, як правило, це люди найменш захищені. Це можуть бути сезонні працівники, пенсіонери, молодь, жінки, які самі виховують дітей і через карантин зіткнулися з ситуацією, коли закрилися школи, – тобто найменш захищені", – повідомила Репко.

Вона зауважила, що погіршення епідемічної ситуації може спричинити в Україні нову економічну кризу. "Якщо почнеться друга криза, то українська економіка опиниться в ще гіршому стані, тому що протягом 2020 року дуже сильно впали інвестиції. Інвестиції – це джерело майбутнього економічного зростання. Зарплат, пенсій і добробуту людей", – розповіла експертка.

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...

НБУ може відмовитися від прив’язки курсу гривні до долара: Що це означає

четвер, 28 березень 2024, 6:56

Зростання ролі євро у розрахунках в Україні може призвести до того, що в недалекому майбутньому Національний банк відмовиться від долара як основної валюти курсової прив’язки, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням, Рада оверсайту індикатор...