В Україні деякі пенсіонери можуть розраховувати на 1000 грн доплати до пенсії: Як отримати

Пенсіонери віком від 80 років, які потребують стороннього догляду, можуть отримати доплату до пенсії у розмірі 944 гривні, що становить 40% від прожиткового мінімуму, передають Патріоти України.

Для оформлення доплати необхідно дістати висновок лікарсько-консультативної комісії та звернутися до сервісного центру Пенсійного фонду України (ПФУ).

OBOZ.UA розібрався, хто з пенсіонерів має право на доплату і як її отримати. Відповідно до закону України №646-IX від 02.06.2020 року, на доплату до пенсії мають право пенсіонери віком від 80 років.

Ця доплата передбачена для тих, хто отримує пенсію за віком, проживає один і потребує стороннього догляду за станом здоров'я. Такі умови встановлено для того, щоб підтримати найбільш вразливі категорії населення, які потребують додаткової допомоги.

Розмір доплати становить 40% від прожиткового мінімуму для людей, які втратили працездатність. Станом на 2024 рік прожитковий мінімум для цієї категорії становить 2361 гривню, тому щомісячна доплата до пенсії сягає 944 гривні.

Це суттєва підтримка для людей похилого віку, які мають обмежені можливості для самостійного забезпечення. Для того щоб отримати доплату до пенсії, необхідно пройти кілька етапів:

  • отримати висновок лікарсько-консультативної комісії (ЛКК): цей висновок підтверджує необхідність стороннього догляду;
  • підготувати документи: вам знадобляться висновок ЛКК, паспорт та ідентифікаційний код;
  • звернутися до сервісного центру ПФУ: потрібно подати заяву на оформлення доплат разом із необхідними документами.

Вас може зацікавити:"Я воюю не за європейські цінності": Приходько виступила проти України в ЄС і уявила, які проблеми мала б у майбутньому

Вас може зацікавити:У стилі "королівський гламур" із Бібером за $10 мільйонів: як пройшла передвесільна церемонія сина найбагатшої людини Індії

Окрім доплат, для пенсіонерів віком від 80 років законодавство передбачає й інші види надбавок. Наприклад, пенсіонери, які утримують дітей до 18 років, також можуть розраховувати на підвищення пенсій. Це передбачено законами України "Про пенсійне забезпечення" та "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", а також ухвалою Кабінету міністрів України від 16 липня 2008 року №654 "Про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян".

В Україні заяви на репарації почали приймати за новими правилами: Хто зможе розраховувати на виплати

четвер, 25 липень 2024, 18:55

Українці з 25 липня можуть через портал Дія повідомити про зруйноване чи пошкоджене війною житло до міжнародного Реєстру збитків у Гаазі. Функція тепер доступна всім громадянам країни, які володіють житлом, у тому числі тим, чия нерухомість знаходиться...

Чому в Україні почали менше вимикати світло: У Міненерго розповіли про ситуацію

четвер, 25 липень 2024, 18:30

Ситуація в енергосистемі покращилася завдяки Енергоатому, якому вдалося на два тижні раніше запланованого строку завершити плановий ремонт енергоблока і підключила його до мережі. Про це під час візиту на одну з АЕС повідомив міністр Герман Галущенко, ...