В Україні деяким громадянам виплатять до 10 800 грн на особу: Як отримати допомогу

У серпні 2024 року українці з низькими доходами можуть отримати фінансову допомогу від ООН до 10,8 тисяч гривень на людину протягом трьох місяців. Програма надається внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та тим, хто повернувся до свого постійного місця проживання після вимушеного переміщення, передають Патріоти України.

Про це повідомив благодійний фонд "Право на захист" у коментарі ЗМІ. Кожен член родини, який відповідає умовам програми, може отримати по 3,6 тисяч гривень щомісяця протягом трьох місяців, що загалом складає 10,8 тисяч гривень на особу.

Програма допомоги доступна для кількох категорій громадян. В першу чергу, це внутрішньо переміщені особи, які переїхали протягом останніх шести місяців у межах України. Також допомогу можуть отримати ті, хто повернувся до свого постійного місця проживання після переміщення через воєнні дії з 24 лютого 2022 року.

Важливо, що претендувати на допомогу можуть лише родини з низьким доходом на одного члена сім'ї (менше 5,4 тисяч гривень) і які раніше не отримували фінансової підтримки від міжнародних організацій. Серед пріоритетних категорій – родини з одним із батьків і неповнолітніми дітьми, самотні люди похилого віку, сім'ї з особами з інвалідністю або хронічними захворюваннями.

Як подати заявку на фінансову допомогу та хто може розраховувати на виплати

Для участі у програмі необхідно зареєструватися. Зробити це можна кількома способами:

  • зателефонувати на гарячу лінію УВКБ ООН;
  • звернутися за допомогою до волонтерів;
  • надіслати запит на електронну пошту.

Українці, які постраждали від війни, можуть отримати до 10,8 тисяч гривень на людину протягом трьох місяців. У червні 2024 року критерії вразливості були оновлені, що дозволило більше людей отримати доступ до цієї програми.

Основними критеріями для участі є належність до однієї з визначених категорій вразливих груп. До них входять родини, де є лише один із батьків та діти до 18 років, самотні люди похилого віку (55+ років), а також родини з особами з особливими потребами. Окрім цього, на допомогу можуть розраховувати люди, які повернулися в Україну після вимушеного переміщення до іншої країни або регіону, якщо вони відповідають хоча б одному з критеріїв вразливості.

З моменту старту програми у березні 2022 року, УВКБ ООН вже зібрав дані майже 1,3 мільйона людей для надання фінансової допомоги. Консультації щодо участі у програмі можна отримати в пунктах збору даних, які розташовані у 18 областях України, таких як Львів, Київ, Одеса, Харків та інші. Ці пункти надають підтримку не лише у реєстрації на отримання допомоги, але й у вирішенні інших питань, пов'язаних із соціальним захистом населення.

Як отримати консультацію та подати заявку на допомогу

Українці, які хочуть подати заявку на участь у програмі багатоцільової грошової допомоги, можуть зробити це кількома шляхами. Найпростіший спосіб – зателефонувати на гарячу лінію УВКБ ООН або звернутися за допомогою до волонтерів, які працюють у регіонах. Крім того, є можливість надіслати запит електронною поштою або отримати консультацію у пунктах збору даних.

Важливо, що програма орієнтована на підтримку саме тих людей, які найбільше постраждали від воєнних дій і які ще не отримували допомогу від міжнародних організацій. Фонд "Право на захист", який є офіційним партнером УВКБ ООН, зазначає, що фокус програми зосереджений на найвразливіших категоріях населення.

Скільки триватимуть відключення світла взимку: Озвучено найкраший і найгірший сценарії

вівторок, 27 серпень 2024, 6:00

Якщо температура повітря в Україні взимку знизиться до -10 °C, відключення світла можуть тривати до 8 годин на добу. Про це повідомив член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк, передають Патріоти Ук...

Новий ніж у спину! Ізоляція РФ у світі посилилася - банки ще однієї сусідньої країни перестали видавати росіянам гроші

понеділок, 26 серпень 2024, 19:48

Банки Грузії перестають працювати із російською платіжною системою "Золота корона". Проблеми почалися після запровадження санкцій проти компанії-розробника, передають Патріоти України. Технічні проблеми у російських користувачів почалися 24 серпня. В у...