В Україні для кількох категорій громадян скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України.

Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі наразі поширюються фейкові повідомлення — щодо скасування платні за транспортування певним категоріям населення. Про це повідомляє «Газправда».

Так, аферисти створили відеофейк, стилізований під відомий український телеканал, в якому розповідають ніби то про «відміну плати за транспортування» для окремих категорій громадян — пенсіонерів, людей з інвалідністю, сімей військових, багатодітних і навіть безробітних, посилаючись на відповідний закон.

Споживачам пропонують «оформити відмову» від оплати за доставку газу, залишивши заявку «на спеціально створеному сайті» за посиланням в Телеграмі.

Експетри зазначають, що про фейковість цього відео свідчить, насамперед, відсутність подібного закону, а також граматичні та фактичні помилки.

«Так шахраї збирають ваші особисті дані. Тож, повіривши в такі фейки, ви не лише НЕ отримаєте бажаного скасування плати за доставку, але й ризикуєте стати жертвою зламу соцмереж чи викрадення даних банківських карток», — попереджають громадян.

Раніше в компанії «Нафтогаз України» детально розповіли, як правильно «читати» платіжку, окремо зупинившися на кожній позиції, вказаній в документі.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...