В Україні до кінця жовтня "заморозили" тарифи на електроенергію: Скільки потрібно платити

Фіксовані тарифи на електроенергію для побутових споживачів в Україні діятимуть до 31 жовтня 2022 року. Відповідну постанову № 453 від 16 квітня ухвалив Кабінет міністрів України, передають Патріоти України.

Цим документом уряд продовжив дію нинішніх тарифів на електроенергію ще на пів року: по 31 жовтня 2022 року. Їхня дія мала завершитися 30 квітня.

За рішенням уряду, тепер ще пів року діятимуть такі фіксовані тарифи на електроенергію для індивідуальних побутових споживачів:

• за споживання менше 250 кВт/год на місяць – 1,44 грн за 1 кВт/год (з ПДВ);

• за споживання понад 250 кВт/год на місяць – 1,68 грн за 1 кВт/год (з ПДВ).

Релігійні організації, дачні кооперативи, садові товариства, гаражно-будівельні кооперативи, юридичні особи, які є власниками майна, що використовується для компактного поселення внутрішньо переміщених осіб, гуртожитки сплачуватимуть за тарифом 1,68 грн за 1 кВт/год (незалежно від обсягу споживання).

Це ж стосується й оплати послуг освітлення дворів, східців, роботи індивідуальних теплових пунктів, котелень, ліфтів, насосів у багатоквартирних житлових будинках.

Відповідні зміни Кабінет міністрів вніс до своєї постанови № 483 Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електроенергії.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...