В Україні до зими можуть різко впасти ціни на вживані авто, названо причину

Ціни на старі авто в Україні до кінця року можуть різко знизитися. Такий прогноз озвучив на своїй сторінці у Facebook старший економіст Центру економічної стратегії (CES) Юрій Гайдай, передають Патріоти України.

За його словами, до зими в Україні накопичиться 1-1,5 млн "зайвих" авто. Власники готові продати їх практично за будь-які гроші.

Причиною бажання позбавитися автомобіля економіст називає погіршення ситуації в країні. До кінця року падіння економіки становитиме 30%, суттєво знизяться і реальні доходи громадян.

Навіть за оптимістичними прогнозами 10% автовласників не зможуть обслуговувати та заправляти свої машини. А це майже мільйон автомобілів, які можуть виставити на продаж.

Крім того, на вторинному ринку з'являться сотні тисяч авто, власники яких уже покинули Україну. Також не варто забувати про тисячі машин із таксопарків, які зараз стоять на майданчиках у Києві та західних регіонах країни. За словами Юрія Гайдая, під час бойових дій знищено лише 2% всього автопарку України.

У цій ситуації та за умов серйозного дефіциту бюджету економіст пропонує припинити стимулювати ввезення авто. Виняток потрібно зробити лише для транспорту для ЗСУ.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...