В Україні долар побив чотирирічний рекорд: Що буде далі, - експерти (інфографіка)

В Україні курс долара у вівторок, 24 вересня, впав до мінімуму за останні чотири роки, передають Патріоти України.

Зокрема середній курс гривні до американської валюти в продажу був встановлений на рівні 24,46 грн/$, свідчать дані банківських установ. Водночас середній курс продажу євро в банках знизився на 31 копійку і становить 26,93 грн/€.

Національний банк України встановив офіційний курс гривні щодо долара на позначці 24,32 грн/$. Порівняно з попереднім робочим днем американська валюта подешевшала на 9 копійок. Нижче курс долара був тільки в січні 2016 року – 24,18 грн/$.

Торги на міжбанку також відкрилися зміцненням гривні. За інформацією UBR, банкіри не знають, куди подіти долари – курс впав ще на 10 копійок

При цьому в найближчі місяці курс долара до гривні може зрости з 24,46 грн/$ до 27,5 грн/$, повідомив директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин.

За його словами, фактори, які впливали на зміцнення гривні, вже вичерпалися. У наступні місяці варто очікувати падіння національної валюти щодо долара.

Курс гривні щодо євро НБУ встановив на рівні 26,72 грн/€.

Так, за день європейська валюта подешевшала на 22 копійки.

Національний банк України формує курси долара і євро щодо гривні як середньозважений курс за операціями на міжбанківському ринку за день. За офіційним курсом НБУ населення купувати валюту не може.

В Україні у 2019 році середній курс долара становитиме 29,08 грн/$, йдеться в опублікованому Міністерством економічного розвитку й торгівлі консенсус-прогнозі.

У грудні американська валюта продаватиметься вже по 30,42 грн/$. Так, у 2020 році середній курс буде 30,9 грн/$ (у грудні – 32 грн/$), у 2021-му долар може подорожчати до 31,65 грн/$ (33,8 грн/$ у кінці періоду).

Водночас гривня 31 липня у банках пробила психологічну позначку. Зокрема середній курс гривні щодо американської валюти у купівлі був встановлений на рівні 24,78 грн/$.

Джерело: Обозреватель

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...