В Україні долар виріс до знакової позначки: Скільки коштує валюта в банках і обмінниках

В Україні офіційний курс долара 27 травня зріс з 26,9 до 27 грн/$. Також валюта подорожчала в банках і обмінниках. Про це йдеться в даних банківських установ і НБУ, передають Патріоти України.

Курс долара НБУ

  • Долар – 27 грн (+10 коп.)
  • Євро – 29,5 грн (+19 коп.)

Курс долара в банках

  • Купівля – 26,78 грн (+6 коп.)
  • Продаж – 27,04 грн (+5 коп.)

Курс в обмінниках

  • Купівля – 27,06 грн (+17 коп.)
  • Продаж – 27,24 грн (+18 коп.)

Долар в Україні дешевшав кілька тижнів, а 20 травня тенденція розвернулася на 180 градусів: американська валюта поповзла вверх. Головна причина – іноземці почали активно скуповувати долари напередодні переходу на "адаптивний карантин".

"Останніми днями на ринку з'явилися нерезиденти (іноземці. – Ред.), які активно купували валюту та зрушили ринок вгору. Крім того, викуповував валюту й регулятор. Тож якщо на ринку не з'являться сильні продавці, гривня продовжить втрачати свої позиції", – розповідає керівник відділу аналітики Forex Club Андрій Шевчишин.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...