В Україні готують нову податкову систему: Коли запустять реформу і чого чекати

Всі основні податки в Україні будуть приведені у відповідність до законодавства ЄС. Проте говорити про конкретні терміни проведення податкової реформи поки неможливо - у самій Верховній Раді очікують, що це станеться лише "після війни". Про це повідомив голова комітету з податків Данило Гетманцев ("Слуга народу"), передають Патріоти України.

Він зазначив: зокрема, очікується відмова від блокування податкових накладних, замість яких будуть запроваджені європейські механізми контролю.

"Вони будуть не менш жорсткими і точно не дозволять зловживати ПДВ. І так щодо інших податків. Ми приведемо наше податкове законодавство у повну відповідність до законодавства ЄС", – розповів Гетманцев.

При цьому він наголосив: конкретних термінів проведення цієї реформи поки що не окреслено. Проте загалом очікується, що її здійснять "вже після війни". Водночас нардеп акцентував: т.зв. реформу "10-10-10", яка передбачала зниження податкових ставок, точно не проводитимуть. "Ні", – відповів він на запитання, чи буде реформа "10-10-10".

Раніше ж, до речі, Гетманцев уже виступав із різкою критикою цієї ініціативи. Тоді він назвав її та інші подібні ініціативи "божевільними дискусіями", а їхніх авторів – "податковими диверсантами".

"Я щасливий, що всі ці божевільні дискусії про скасування податків, про зміни податків, про скасування ЄСВ – всі ці дискусії, від яких тхне диверсією, припинилися, і на сьогодні в нас є чіткий дороговказ у законодавстві: ми повинні створити найбільш сприятливі для України умови перехідного періоду на шляху до Європи", – наголошував нардеп.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...