В Україні графіки відключень світла стануть значно м'якшими: Радник Шмигаля назвав точні дати покращення

Графіки відключень електроенергії в Україні можуть помітно пом'якшитися вже найближчими днями, особливо помітною тенденція стане з понеділка, 22 липня. Подальше поліпшення пов'язують зі спадом аномальної спеки в країні, передають Патріоти України.

Такий прогноз озвучив радник прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко. "Сьогодні-завтра (18-19 липня. – Ред.) через зниження температури поступово почне зменшуватися споживання електроенергії. Потім настануть вихідні, коли воно традиційно нижче. З понеділка (22 липня. – Ред.) тенденція до зниження попиту посилиться. Ми все одно житимемо у графіках, але вони будуть значно м'якшими, ніж це було, особливо в останні два тижні", – заявив Бойко.

Він уточнив, що ситуація в енергосистемі змінюється не миттєво після зміни погоди. На це потрібно принаймні три дні.

Що стосується більш тривалих прогнозів, то Бойко впевнений, що у серпні та вересні спостерігатиметься порівняно стабільна ситуація з відключеннями світла. Можливо, вона збережеться і в жовтні, якщо цей місяць буде теплим.

До речі, в Україні не відключатимуть електроенергію в населених пунктах та об'єктах за 20 кілометрів від прифронтової зони. Також світло не відключатимуть у 20-кілометровій зоні від кордону з Росією та Білоруссю.

"Уряд формує перелік критично важливих об'єктів, яким гарантується пріоритетне електропостачання. ...Так само додаємо норму, що відключатися від світла не будуть населені пункти, а також об'єкти у 20-кілометровій зоні від кордону з Росією, Білоруссю та за 20 кілометрів від прифронтової зони", – повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Ще один удар по кишені! В Україні прогнозують подорожчання продуктів через вимкнення електроенергії

п’ятниця, 19 липень 2024, 22:30

Якщо дефіцит електроенергії буде продовжуватись на такому ж рівні як зараз, це призведе до зростання цін, у першу чергу на молочні, м’ясні, хлібобулочні вироби. Про це повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук, передають Патр...

Українців зобов'яжуть платити податок за посилки, дорожчі за 2000 грн: Ось що затвердили в Кабміні

п’ятниця, 19 липень 2024, 21:30

У Кабміні хочуть обкласти податком посилки дорожче за 45 євро (2 041 грн за курсом НБУ) – за винятком тих, що надсилають одержувачу без оплати і вони не призначені для продажу. Відповідна норма міститься у затвердженому Кабміном для подальшого розгляду...