В Україні кардинально поміняли номери банківських рахунків: Що треба знати

Українська банківська система з 5 серпня 2019 року перейшла на міжнародний стандарт номерів для банківських рахунків IBAN, повідомляють Патріоти України.

Нові рахунки тепер будуть відкриватися тільки за стандартом IBAN, який складається з 29 літер і цифр. У цей набір символів входить код країни, контрольний розряд, номер рахунку та код банку, пояснюють у пресслужбі НБУ.

29 символів йтимуть у такій послідовності:

  1. код країни (UA);
  2. контрольний розряд (2 цифри);
  3. код банку (6 цифр);
  4. рахунок (довжина номера рахунку не фіксується, до 31 жовтня 2019 року він може бути від 5 до 14 символів, з 1 листопада — від 5 до 19 символів).

Чинні номера рахунків також будуть змінені.

З 1 листопада 2019 року використання IBAN стане обов'язковим для всіх клієнтів банків під час переказу коштів. Водночас усі платіжні картки залишаються дійсними і є платіжними інструментами, які дозволяють ініціювати переказ коштів із банківського рахунку.

У перехідному періоді з 5 серпня по 31 жовтня 2019 року абоненти банків зможуть вказувати в платіжних документах як чинний рахунок, так і рахунок за стандартом IBAN.

Як зазначають у НБУ, перехід на новий стандарт дозволить скоротити кількість обов'язкових реквізитів для платіжних документів. Перекази як в межах України, так і за її межами будуть проводитися швидше, стане простіше ідентифікувати платника і одержувача коштів, а також банк, який їх обслуговує.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...