В Україні хочуть підвищити тарифи на воду: Про які суми йдеться та коли це може статись

Українські водоканали вимагають від НКРЕКП від 1 липня на 33% підвищити тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. Про це президент асоціації "Укрводоканалекологія" Дмитро Новицький заявив під час пресконференції.

Він заявив, що НКРЕКП обіцяла розглянути підвищення тарифів на воду ще наприкінці опалювального сезону, проте цього не сталось.

Новицький переконує, що збитки водопровідної галузі 2022 року становили 4,4 млрд грн, а від початку 2023 року - 3,4 млрд грн. Він заявив, що тарифи на воду в Україні є нижчими економічно обґрунтованих витрат і через це можна звертатись до суду.

"Ніхто не змінив вимоги щодо, наприклад, показників якості питної води з урахуванням реалій воєнного часу. А ці показники залежать від реагентів, які водоканали змушені зараз купувати за кордоном, і їхня вартість, відповідно, зросла", – заявив президент "Укрводоканалекології". Він вимагає від 1 липня 2023 року на 33% підвищити тарифи на водопостачання та водовідведення.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...