В Україні хочуть скоротити витрати енергомережі завдяки "розумним мережам": Міненерго розкрило деталі

Міністерство енергетики України схвалило дорожню карту розвитку "розумних мереж", яка передбачає впровадження автоматизації та цифрових рішень на всіх рівнях енергосистеми. Впровадження "розумних мереж" дозволить зменшити втрати електроенергії в електромережах в цілому по Україні на 6 млрд кВт*год щорічно.

Про це повідомила пресслужба міністерства. "Вона передбачає впровадження автоматизації та цифрових рішень на всіх рівнях енергосистеми. Це потрібно для того, аби зробити її більш збалансованою та захищеною, стійкішою в умовах воєнних ризиків", – йдеться у повідомленні.

Одним із ключових аспектів цієї ініціативи є застосування "розумних" технологій у відновленні пошкоджених російськими атаками об’єктів. Це відбуватиметься з використанням технологій "мікромереж", які, за словами міністра енергетики Германа Галущенка, є більш стійкими до воєнних факторів та природних лих.

Вас може зацікавити:Перемога України! Усик – Ф'юрі: всі подробиці історичного бою

За планами Міненерго, впровадження "розумних мереж" дозволить зменшити втрати електроенергії в електромережах на 6 мільярдів кіловат-годин щорічно. Такі значні економічні переваги та зменшення ризиків перерв у електропостачанні мають велике значення для стабільності енергетичного сектору країни.

Крім того, впровадження "розумних мереж" покликане відобразитися на якості енергопостачання громадянам. За прогнозами, це дозволить зменшити показник тривалості перерв у електропостачанні до 100 хвилин на рік, що відповідає середньому рівню країн Європейського Союзу.

"Українська енергосистема є невід’ємною частиною європейської, а отже, має розвиватися та модернізуватися за європейськими стандартами. Впровадження технології "розумних мереж" дозволить оптимізувати виробництво, передачу та споживання електроенергії, що стимулюватиме до зменшення втрат електроенергії", – зазначив Галущенко.

Не приховувати, а викорінювати!

неділя, 30 червень 2024, 23:09

Чим більше влади має правитель – тим важче йому з нею розлучатися. І тим частіше виникають різні ідеї: як би щось зробити так, щоб свято влади ніколи не закінчувалося. Основним симптомом є намагання за будь-яку ціну заглушити критику. Причому так, щоб...

"Ми наближаємося до літнього піку": У ДТЕК пояснили, чому вночі відключають світло і як складають графіки

неділя, 30 червень 2024, 21:15

Постійні обстріли ЗС РФ, ремонт енергоблоків АЕС і спекотна погода - все це збільшує навантаження на українську енергосистему. Через це в останній декаді червня суттєво збільшилися періоди відключення світла. І це ще не межа. Про це розповів виконавчий...