В Україні хочуть змінити критерії нарахування субсидій: Чого чекати

Щоб пенсіонери отримували субсидії, уряд може змінити критерії

Кабінет міністрів має змінити критерії визначення отримувачів субсидій, щоб незахищені верстви українців могли отримувати субсидії. Про це заявив представник президента в Кабміні Андрій Герус в ефірі телеканалу "1+1", повідомляють Патріоти України.

Він пояснив, що право на отримання субсидії втратили пенсіонери похилого віку, що живуть у селах чи райцентрах, з пенсією менше 2 тисяч гривень, у помешканнях яких прописані онуки, які насправді з цими пенсіонерами не проживають.

Деякі пенсіонери, які мають прописаних онуків, у минулому році і в цьому не отримували субсидії. Ми хочемо це змінити і уточнити цей критерій, щоб держава їм допомагала, – сказав Герус.

За його підрахунками, це – близько мільйона сімей. Герус нагадав, що після зміни критеріїв у 2018 році, кількість отримувачів субсидій скоротилась майже вдвічі – з 7 мільйонів до 3,6 мільйона людей.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...