В Україні мають намір збільшити штрафи для водіїв: За що будуть жорстко карати

Штрафи для водіїв

МВС України має намір ініціювати закони, щоб посилити відповідальність за вчинення ДТП у стані сп'яніння та порушення швидкісного режиму. Про це повідомили в програмі "Поліцейська хвиля" на телеканалі "Еспресо", передають Патріоти України.

У міністерстві пропонують посилити відповідальність до п'яти років в'язниці за вчинення ДТП в стані сп'яніння, що спричинило тяжкі наслідки.

В ініціативі пропонують також істотне збільшення штрафів. Зокрема для осіб, що керували авто, хоча не отримували посвідчення водія, а також для тих, кого суд позбавив такого права. За це пропонують штрафувати на 10 200 гривень.

Новим законопроєктом також пропонується зупиняти водіїв з метою перевірки на стан сп'яніння. А також виключити можливість суддям передавати матеріали на водіїв, яких зловили за п'яне водіння, на розгляд трудового колективу, і закривати такі справи за малозначністю.

Відзначимо, що в Україні з початку року трапилося майже 130 тисяч ДТП в них загинули 2716 чоловік, більше 26 тисяч осіб отримали травми.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...