В Україні можуть обкласти податком усі посилки: Чого чекати і чому хочуть скасувати ліміт у 150 євро

В Україні можуть обкласти податком усі посилки, а не лише ті, вартість яких не перевищує 150 євро (за винятком тих, що надсилають отримувачу без оплати, і вони не призначені для продажу). Причиною називають можливість втрати вітчизняними компаніями значної частини ринку, яка може відійти надвеликим міжнародним фірмам, передають Патріоти України.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев ("Слуга народу"). Він зазначив: така ініціатива прозвучала під час одного з обговорень пропозицій уряду щодо скасування пільги щодо розмитнення посилок.

"Пільга у 150 євро надає очевидну перевагу надвеликим міжнародним компаніям, що постачають товари на митну територію України без сплати ПДВ. Обсяги постачання зростають фантастично. Такими темпами вже наступного року наші компанії втратять більшу частину ринку, а вже через рік опиняться на межі виживання. Тому діяти треба швидко", – пояснив позицію нардеп.

Зазначимо: суперечки через ліміти на посилки з-за кордону тривають вже давно. Так:

  • У грудні 2017 року нардепи обмежили безмитне ввезення товарів в Україну до трьох посилок на місяць вартістю 150 євро кожна.
  • У листопаді 2018 року у парламенті запровадили ПДВ на іноземні посилки вартістю понад 100 євро.
  • У 2022 році було підвищено ліміт на всі міжнародні та експрес-відправлення зі 100 євро до 150 євро. По суті, повернули поріг вартості, який діяв до 2019 року.
  • Тепер же в Кабміні хочуть обкласти податком посилки дорожче за 45 євро – за винятком тих, які надсилають отримувачу без оплати, і вони не призначені для продажу. Відповідна норма міститься у затвердженому Кабміном для подальшого розгляду у Верховній Раді законопроекті щодо підвищення податків.

"Занадто багато чинників...":Що буде з курсом долара в Україні

неділя, 18 серпень 2024, 13:30

В Україні курс долара у більшості обмінників фінкомпаній та працюючих вихідними відділень банків перебуватиме в межах коридору: прийом від 40,60 до 41,30 гривень та продаж від 41,35 до 41,65 гривень. А курс євро власники обмінників 17−18 серпня виставл...

Українцям масово відмовляють у субсидіях: Що робити, аби все-таки отримати допомогу від держави

неділя, 18 серпень 2024, 13:15

В умовах повномасштабної війни держава продовжує адресно підтримувати тих українців, хто цього потребує - зокрема, надаючи житлові субсидії. При цьому нині в Україні діє спрощений механізм звернення по таку допомогу - без збирання довідок та витрачання...