В Україні можуть підвищитись ціни на алкоголь: Що здорожчає найбільше

Міністерство економіки України пропонує збільшити мінімальні ціни на алкоголь. Про це йдеться в проєкті постанови, яка розміщена на сайті відомства для обговорення, передають Патріоти України.

"Враховуючи зміни, які відбулись у соціально-економічній і податковій сферах, зокрема: зростання витратної складової цін (сировина, комплектуючі, енергоносії, витрати на оплату праці тощо), а також зміну з 01.03.2022 ставок акцизного податку на алкогольні напої розмір мінімальних цін не відповідає реальним витратам суб’єктів господарювання на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв і потребує коригування", – пояснюють в Мінекономіки.

Тож відомство пропонує підвищити роздрібні ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби на 13%; віскі, ром та джин – на 25%; коньяк (бренді) – на 11-12%. Натомість звичайні (неігристі) вина можуть здорожчати на 62%, сидр і перрі, вермути та інші зброджені напої з міцністю до 22%– на 61-71%, вина ігристі та газовані винні напої - на 28%.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...