В Україні можуть "відмовитись" від долара: Стало відомо, коли курс гривні почнуть рахувати за новою валютою

Прив'язка курсу гривні до євро - і, відповідно, відмова від долара - не відбудеться ні у 2024-мц, ні у 2025 році. Ба більше, саму заяву НБУ про "відмову" від долара слід розглядати більше як політичну - у світлі прагнення України вступити до Євросоюзу, передають Патріоти України.

Про це повідомляє "Мінфін". Зазначається: єдине, що на практиці планують отримати банківські казначеї у 2024-2025 роках, "це регулярну публікацію Національним банком довідкового курсу гривня/євро о 12 годині".

"Заяву Нацбанку про те, що він готовий подумати у майбутньому про прив'язку гривні до євро на фінансовому ринку назвали суто політичною, ніхто не чекає від нашого регулятора конкретних кроків у цьому напрямку чи опрацювання дорожньої мапи. Але всі розуміють, що НБУ потрібно було це сказати в рамках спільної кампанії зі вступу України до Євросоюзу", – йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується: зараз мало хто вірить, що Україна змінить основну курсову прив'язку гривні з долара на євро до кінця 2024 року або навіть 2025-го. Це вважається далекою перспективою.

"За повної інтеграції України до Євросоюзу (особливо це стосується товарних імпортно-експортних відносин) цілком логічно „прив'язати" гривню до євро. Однак, це аж ніяк не означає, що все відбудеться в якійсь найближчій перспективі. Це, радше, вектор, наміри, для втілення яких знадобиться низка рішень", – пояснили автори матеріалу.

В Україні готується підвищення акцизу на пальне: Економіст пояснив наслідки

четвер, 16 травень 2024, 3:25

Підвищення акцизу на дизель та бензин, яке ініціює Кабмін, призведе до закриття бізнесу та підвищення рівня безробіття. Крім того, таке підвищення позначиться на цінах, тож як наслідок, платити більше доведеться всім українцям. Про це заявив голова Асо...

Ухилянти, яким заблокують рахунки, зможуть частково розпоряджатися своїми коштами: Про що йде мова

середа, 15 травень 2024, 14:42

Чоловікам, які ухиляються від оновлення своїх військово-облікових даних у ТЦК, блокуватимуть банківські рахунки. Однак, незважаючи на блокування рахунків, ухилянти усе ж зможуть робити внески за кредитами. Таку відповідь дали в службі техпідтримки укра...