В Україні на двох енергооб'єктах сталися аварії - у 11 областях збільшили обмеження світла

Через аварії на двох енергооб'єктах з 08:00 до 22:00 застосовані чотири черги відключень у Києві та 11 областях. Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго", передають Патріоти України.

"Через вихід з ладу обладнання на двох енергооб’єктах з 08:00 до 22:00 застосовані чотири черги відключень у м. Київ, Київській, Черкаській, Чернігівській, Житомирській, Харківській, Полтавській, Сумській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській, Кіровоградській областях", - йдеться у повідомленні.

В інших областях обмеження діють згідно з анонсованим раніше розкладом: з 16:00 до 22:00 – чотири черги, в інші години – три черги.

Довідка. Споживачі кожної області, які не належать до переліку об’єктів критичної інфраструктури, розділені на 6 черг (груп). Застосування обмежень до трьох черг означає, що для половини споживачів у кожному регіоні діють графіки погодинних відключень. Чотири черги – обмеження до 70% споживачів у кожній області.
Коли обленерго застосовують одну чергу графіків відключень – це 4 години обмежень на добу, дві черги – 8 годин обмежень, три черги – 12 годин обмежень, чотири черги – більше 12 годин обмежень.
Як протягом доби розподілити це навантаження, якою буде тривалість черги – відповідальність обленерго.

В Україні скасували відключення світла у частині населених пунктів, але є нюанс

четвер, 18 липень 2024, 17:56

В Україні скасували відключення світла у прифронтових зонах, а також поблизу кордону з агресоркою Росією та Білоруссю. Кабмін запровадив відповідну норму. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передають Патріот...

На атомних станціях сталися три аварії за три дні: Харченко закликав владу не приховувати реальну ситуацію

четвер, 18 липень 2024, 16:56

"Два дні поспіль читаю зведення Міністерства енергетики з особливою увагою", - пише директор центру досліджень енергетики Олександр Харченко, передають Патріоти України. "Причина в тому що два дні тому на Південноукраїнській АЕС, судячи з усього від сп...