В Україні на цукровому заводі побудували потужну біогазову станцію за новітньою технологією (фотофакти)

В якості сировини вперше використовуватимуть сировину, котру ні на корм скоту, ні на перегонку в спирт не візьмуть

Компанія «Зорг Біогаз» завершила будівництво в Україні біогазової станції потужністю 7,5 МВт на цукровому заводі. Станція працюватиме за новою технологією, яка передбачає використання у якості сировини хвостиків буряка, а не традиційний жом, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу компанії.

Наразі це перша в країні станція, яка працює на твердих залишках буряках. Станція обладнана завантажувачем твердої сировини (хвостиків буряка), уловлювачем каміння, подвійною фільтрацією біогазу, особливими економними теплообмінниками, найсучаснішою лабораторією.

Особливістю станції є вертикальні металеві реактори з центральною мішалкою, яка забезпечує кращий тепло- і масообмін, а отже підвищену ефективність переробки відходів. Сировина на станції підігрівається у спеціальному теплообміннику, що дозволяє зменшити споживання тепла у 2–3 рази порівняно з підігрівом сировини у класичних реакторах.

Отримання першого біогазу очікується вже в листопаді, а першу електроенергію планують отримати в грудні поточного року.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...