В Україні немає дефіциту хліба, але популярний продукт може подорожчати: У чому причина і чого чекати

В Україні зросло споживання хліба. Українці почали закуповувати продукт для створення запасів. Саме цим пояснюються порожні полиці в магазинах, проте дефіциту хліба в країні немає. Про це розповів президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко, передають Патріоти України.

За його словами, виробництво хліба в Україні не впало, просто люди значно збільшили споживання. Перебої з електропостачанням на деяких підприємствах виникають, але такі виробництва перебувають у списку об'єктів критичної інфраструктури.

"Тому в плановому порядку їх не відключають, і навіть якщо перебої якісь і є, то більшість підприємств забезпечені генераторами", - сказав Тараненко в коментарі виданню Obozrevatel. За його словами, причин для паніки немає, і великі закупівлі хліба про запас робити не варто. "Тому не бачу проблем для якоїсь паніки, закупівель таких великих, ми будемо з хлібом", - зазначив Тараненко.

Хліб в Україні модет подорожчати

Якщо електрику будуть відключати на кілька діб, то хліб може подорожчати. Ціна зросте до 5%. "Якщо говорити про короткочасні перебої, я маю на увазі відключення на 3-4 години, то ми будемо триматися. Але якщо це будуть перебої на добу-дві і більше, то це призведе до певного зростання вартості і, можливо, до подорожчання, але воно не буде суттєвим. Тобто це не буде там 5 грн або 10%. Якщо це буде, то до 5% максимум. Але це може бути тільки тоді, коли перебої носитимуть системний і довготривалий характер", – зазначив Тараненко.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...