В Україні незабаром подешевшає бензин: Експерти сказали на скільки

В Україні через збільшення обсягів імпорту пального незабаром знизяться ціни на нього. Такий прогноз озвучили експерти, опитані Forbes.ua, передають Патріоти України.

За даними аналітика Upeco Олександра Сіренка, у порівнянні з травнем поставки дизелю зросли на 70%, бензину - на 40-45%. Як пояснює власник мережі АЗС Prime Дмитро Льоушкін, деякі компанії придбали цистерни для перевезення пального, зросла кількість його постачальників.

"Перевезення пального стало дуже прибутковим бізнесом, тому що уряд зняв держрегулювання", - каже він. З іншого боку, в Україні закінчилась посівна, що знизило попит на пальне. "Ринок нарешті заспокоївся", - каже Олена Осипчук, PR-директор компанії Socar.

Сіренко констатує, що наявного на ринку ресурсу вже достатньо, щоб з’явилась конкуренція за споживача, а це зниження цін. Як відомо, у кінці червня оптові ціни впали до 50 грн/л та 47-48 грн/л на дизель та бензин відповідно, за даними Upeco. Таким чином, вперше за майже три місяці оптові ціни впали нижче роздрібних. Тепер продавати пальне у роздріб стало вигідно, тому пропозиція на заправках буде збільшуватись, а ціни - знижуватись, каже Сіренко.

За прогнозом Льоушкіна, найближчими днями роздрібні ціни на бензин знизяться на одну-дві гривні, він коштуватиме до 50 гривень за літр. Дизель, додає він, може подешевшати до 55-56 гривень, якщо не буде суттєвих змін.

"Нижче ціни не впадуть через дорогу логістику", - пояснив Льоушкін. Щодо можливості нового дефіциту пального експерти кажуть, що зараз прогнозувати його важко, оскільки ситуація постійно змінюється.

Подалі від блекаутів: В Україні фіксується рекордне виробництво електроенергії ГЕС

вівторок, 19 березень 2024, 5:58

Унаслідок раннього водопілля українські гідроелектростанції виробляють близько 65 млн кВт-год. електроенергії щодня, що є рекордним показником. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота. За йог...

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...