В Україні очікується масове звільнення банківських працівників і касирів: Які ще фахівці залишаться без роботи

В Україні незабаром почнеться масове звільнення багатьох фахівців. Під скорочення підуть представники професій, які вважалися непорушними і надійними. Тим не менш, технічний прогрес вносить свої корективи і в ринок праці. Тож незабаром почнуть масово втрачати роботу банківські працівники, касири, а також інші фахівці, передають Патріоти України.

Україна широко інтегрована у світовий економічний простір. А тому наш ринок праці повторює ті самі процеси, що відбуваються і всюди у світі. Зокрема, поряд із виникненням нових професій, відбувається і поступовий занепад старих. Так, за даними Всесвітнього економічного форуму, на ринку праці незабаром зникне попит на касирів, водіїв, охоронців, кур'єрів, фасувальників, секретарів і банківських працівників.

Попит на таких спеціалістів на ринку праці йде на спад уже не перший рік. Особливо помітно це зараз щодо банківських працівників, яких масово звільняють, скорочуючи не по одному, а цілими відділеннями. Неухильно скорочується попит й інших фахівців.

Це пов'язано з розвитком IT-технологій, диджиталізацією та автоматизацією багатьох сфер діяльності, коли повільна і недосконала людина витісняється комп'ютером, який не хворіє, не нервує, не залежить від капризів погоди, не вимагає підвищення зарплати і, до того ж, здатний виконувати кілька мільйонів операцій на секунду. Отже, молодим людям, які зайняті пошуком свого місця в житті, слід запам'ятати професії, з якими пов'язувати своє життя вже не варто.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...