В Україні оновлять правила подання заяв на соцпослуги: Ось що "вигадали" у Кабміні

Українці зможуть подавати онлайн-заяви на соціальні послуги. Рішення щодо створення Соціального порталу Мінсоцполітики ухвалив Кабінет Міністрів. Про це повідомили у самому Мінсоцполітики, передають Патріоти України.

Там зазначили: за рахунок цього скоротиться час очікування на рішення уповноважених органів. Адже Єдина інформаційна система соціальної сфери " автоматично підтягуватиме необхідну інформацію " .

"Достатньо буде перейти на Соціальний портал Мінсоцполітики, авторизуватися в особистому кабінеті, обрати послугу та підписати заяву. Величезні черги і стоси паперів відійдуть у минуле, а швидке подання заяви або звернення уже незабаром стане буденністю", – зазначили у міністерстві.

Водночас, наголосили там, на порталі можна буде знайти всю необхідну інформацію про соціальні послуги. А також подати онлайн заяву або звернення, щоб їх отримати, або залишити повідомлення про людину або сім'ю, яка потребує соціальної підтримки.

"Крім того, не потрібно буде довго чекати на рішення уповноважених органів, адже такі запити розглядатимуться на місцях оперативно – Єдина інформаційна система соціальної сфери автоматично підтягуватиме необхідну інформацію. Важливо й те, що громадяни мають можливість відслідковувати статус своїх звернень в особистому кабінеті", – Розповіли в Мінсоці.

При цьому підкреслюється: нині продовжуються приймальні випробування системи. А про офіційний запуск повідомлять окремо.

Українцям роздадуть до 3 тис. грн від держави

Водночас, до Дня Незалежності України держава передбачила одноразову грошову допомогу для певних категорій громадян. Максимальна сума виплат складає 3 100 грн. Ці виплати спрямовані на підтримку осіб з інвалідністю, колишніх в'язнів концентраційних таборів та осіб, які стали інвалідами через загальні захворювання.

Всіх отримувачів разової грошової виплати умовно можна поділити на декілька груп. Процедура одержання допомоги буде безпосередньо залежати від належності особи до тієї чи іншої групи:

Вас може зацікавити:Заборона реклами – прозоре призначення ліків

Вас може зацікавити:Чому короля Чарльза називають одним із найуспішніших художників Великої Британії. 5 фото картин, які це підтверджують

  • перша група: пенсіонери. Пенсіонери отримають одноразову виплату автоматично разом із серпневою пенсією. Важливо, щоб у їхній пенсійній справі було посвідчення, яке підтверджує відповідний статус;
  • друга група: особи, які проходять службу. До цієї групи належать військовослужбовці, поліцейські, особи начальницького та рядового складу органів внутрішніх справ, а також Державної кримінально-виконавчої служби, служби судової охорони;
  • третя група: особи, які не перебувають на обліку. Ці особи повинні подати заяву з додаванням паспорта, реєстраційного номера облікової картки платника податків, посвідчення, яке підтверджує певний статус, і довідки з банку про відкриття рахунку.

Якщо хочете успішно влаштуватись на роботу у Польщі: ТОП-10 моментів, які треба знати українцям

четвер, 27 червень 2024, 22:35

Польща є однією з найпопулярніших країн для українських трудових мігрантів. Для того, щоб працювати в Польщі легально та з дотриманням усіх правил, важливо знати основні положення польського трудового законодавства та права, які має працівник. Про це п...

Тенденція змінилась: В Україні переписали ціни на один з основних продуктів - чого чекати далі

четвер, 27 червень 2024, 22:20

В Україні дешевшають курячі яйця – оптові закупівельні ціни вже становлять 12-15 грн за десяток. Протягом 2-3 тижнів істотне зниження цін можуть відчути і роздрібні покупці, передають Патріоти України. Про це виконуючий обов’язки міністра аграрної полі...