В Україні пенсію заберуть у частини пенсіонерів - 5 причин

Частина українців може втратити свої пенсії. Йдеться не тільки про випадки, коли в результаті верифікації було виявлено порушення. Серед причин: виїзд за кордон на постійне місце проживання чи якщо впродовж шести місяців пенсіонер не знімав пенсію.

Про це повідомляє видання "На пенсії". Зокрема, додаткові причини для припинення виплати пенсії передбачено Законом "Про внесення змін до деяких законів України про пропорційне обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України", який ухвалила Верховна Рада 25 квітня 2024 року.

Існує п’ять причин, через які пенсійні виплати можуть скасувати. Це станеться у випадку:

  1. Якщо пенсію призначили з урахуванням документів, які містять недостовірні відомості.
  2. Якщо пенсіонер виїхав за кордон на постійне місце проживання (статус тимчасового захисту не рахується).
  3. Якщо особа визнана зниклою безвісти.
  4. Якщо протягом шести місяців поспіль пенсіонер не забирав свою пенсію поштою або протягом пів року не знімав гроші з пенсійної банківської картки.
  5. Якщо одержувачі пенсії не пройшли необхідної фізичної ідентифікації.

У разі припинення виплати пенсії її можна поновити. Для цього необхідно пройти ідентифікацію. Після того, як пенсіонер пройде ідентифікацію, виплати йому відновлять, а також нарахують гроші за місяці, у яких виплати були припинені.

Пройти ідентифікацію можна кількома способами:

  • Звернутись особисто до відділення "Ощадбанку" або Пенсійного фонду України.
  • Авторизуватися віддалено за допомогою "Дія.Підпис" на сайті електронних послуг ПФУ.
  • Підтвердити особу за допомогою відеозв’язку.
  • У разі перебування за кордоном – отримати у закордонній дипломатичній установі України довідку про факт проживання за кордоном і надати її ПФУ.

Влада готує ще один удар! Українцям перерахують податки: Скільки доведеться платити

вівторок, 25 червень 2024, 16:30

В Україні готують підвищення основних податкових ставок. Йдеться про підвищення ПДВ та ПДФО. Це може відбутися вже у липні. Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA. Щоб закрити діру в 400 млрд грн, необхідно підвищити основні податки. Рішення має запрацюват...

Інфляція прискориться? Українцям розповіли, що буде з доларом до кінця літа

вівторок, 25 червень 2024, 14:44

Влітку 2024 року девальвація гривні буде майже нульовою, а коливання курсу долара відбуватиметься у межах коридору 40-41 грн. Причому навіть попри підвищення тарифів на електроенергію, очікуване липневе збільшення акцизів на паливо та можливі складнощі...