В Україні передбачили нову фінансову допомогу тільки для жінок: Скільки дадуть

В Україні обіцяють нову фінансову допомогу тільки для жінок. Чоловікам вона буде недоступна. Допомогу виплатять у трьох регіонах країни. Про виплату нової фінансової допомоги тільки для жінок розповіла благодійна організація Eleos, передають Патріоти України.

Нова виплата буде доступна для жінок, які мешкають у трьох регіонах України: в Києві, Київській області та Чернігівській області. Вона призначена насамперед для жінок-переселенок, які тимчасово осіли в цих регіонах. Але допомогу від держави можуть отримати і корінні жительки цих регіонів.

Жінкам пропонують пройти навчання із започаткування власного бізнесу. Причому навчання це буде цілком безкоштовне. А після пройденого курсу жінки матимуть змогу отримати фінансову допомогу від держави на розвиток власної справи. Розмір допомоги становитиме до 2 тисяч євро.

Для того, щоби пройти безкоштовне навчання і отримати гроші на розвиток власного бізнесу, треба, насамперед, зареєструватись для участі в цій програмі та заповнити анкету.

Реєстрація відбувається за такими посиланнями:

Зі списку зареєстрованих жінок у кожному регіоні відберуть по 15 кандидаток для участі в програмі. Саме вони отримають змогу пройти безкоштовне навчання. Після навчання вони зможуть отримати гранти на допомогу тільки для жінок на розвиток власного підприємництва. Розмір допомоги – до 2 тисяч євро.

Організатори цієї програми зауважують, що пріоритет буде надаватись жінкам, які належать до соціально вразливих категорій:

  • безробітним;
  • із низьким рівнем доходу;
  • тим, які самостійно виховують дітей;
  • багатодітним матерям; тим, що мають у сім'ї інвалідів, або доглядають за родичами похилого віку;
  • тим, які є членами сімей загиблих.

До речі, строк реєстрації для участі в цій програм збігає о 23:59 24 квітня 2023 року.

Дефіцит робочих рук в недоімперії може збільшитися на сотні тисяч: Таджикистан терміново застеріг своїх громадян від поїздок до РФ

неділя, 28 квітень 2024, 9:32

Міністерство закордонних справ Таджикистану у суботу, 27 квітня, випустило термінову рекомендацію для своїх громадян, закликавши без необхідності не відвідувати Росію. Про це йдеться на сайті відомства."МЗС рекомендує громадянам країни тимчасово утрима...

Тарифи, субсидії та пенсії: Які зміни чекають на українців з 1 травня

неділя, 28 квітень 2024, 8:52

Комунальні тарифи у травні залишатимуться без змін, водночас відбудеться перерахунок субсидій на неопалювальний сезон. Окремі категорії пенсіонерів отримають надбавки в індивідуальному порядку. Для працюючих пенсіонерів виплати за травень будуть більши...