В Україні перерахують субсидії: Кому і чого чекати найближчими днями

В Україні з 1 жовтня Пенсійний фонд проведе перерахунки субсидій на опалювальний сезон 2024-2025 років. Для більшості громадян такий перерахунок відбудеться в автоматичному режимі. Також автоматично перерахують субсидію родинам, чия субсидійна виплата в літній період складала 0 грн, передають Патріоти України.

Людям, які в літній період користувались не субсидією, а пільгою на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП), житлову субсидію буде нараховано в автоматичному режимі – без потреби додаткових звернень.

Варто нагадати, що субсидія на оплату ЖКП призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону (квітень місяць) і розраховується:

  • на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня;
  • на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня.

"За призначенням житлової субсидії можуть ще звернутись люди, у яких призначення субсидії на неопалювальний період не відбулося через наявність заборгованості, яку вдалось погасити / оформити договір реструктуризації, а також люди, які оскаржують питання заборгованості зі сплати ЖКП у судовому порядку", – як йдеться в повідомленні.

Документи для призначення

  • Для призначення житлової субсидії надаються заява та декларація (за встановленими формами).
  • Залежно від обставин можуть надаватись інші документи (за наявності).
  • Наприклад:
  • договір найму (оренди) житла – у разі проживання заявника у житлі, що орендується;копія договору про реструктуризацію заборгованості – за умови наявності заборгованості та укладання відповідного договору.

"За потреби громадяни можуть надавати інші документи, які мають значення для розгляду питання по суті. Наприклад: документ, що підтверджує факт непроживання особи за зареєстрованим / задекларованим місцем проживання, рішення суду про встановлення місця проживання, довідка внутрішньо переміщеної особи, письмове пояснення щодо наявності доходів, інформація про які відсутня в органах Державної податкової служби України", – йдеться в повідомленні.

В Україні перерахують пенсії: Коли введуть бали і до чого це призведе

неділя, 29 вересень 2024, 11:30

В Україні пенсійні виплати планують перевести в бали. Схожа система працює в Литві і ще низці інших країн. Деталі пенсійної реформи зараз не розголошують, в уряді все ще сподіваються досягти згоди на проведення змін і серед партнерів, і в парламенті, ...

Ціни найвищі за 7 років: В Україні різко здорожчав популярний продукт, який вживають всі

неділя, 29 вересень 2024, 10:27

В Україні здорожчала картопля. Нині фермери пропонують овоч на продаж по 15-20 грн/кг, що в середньому на 18% дорожче, ніж тижнем раніше. При цьому поточні гуртові ціни є найвищими, щонайменш, за останні 7 років, передають Патріоти України. Про це пові...