В Україні перерахували розмір житлових субсидій: Стало відомо, кого це стосується

Українським домогосподарствам, у яких доходи змінились більш ніж на 50%, у серпні проведено автоматичний перерахунок житлових субсидій, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Пенсійного фонду України (ПФУ).

Як зазначили у ПФУ, перерахунок субсидій домогосподарствам, у яких середньомісячний сукупний дохід зменшився або збільшився на понад 50%, проводиться двічі на рік - у березні та серпні.

При перерахунку виплат зазначеній категорії субсидіантів з серпня середньомісячний сукупний дохід враховано за I і II квартали поточного року, який співставлено з доходами за III і IV квартал минулого року (саме за цей період було враховано дохід під час призначення субсидії з травня 2024 року).

"Якщо в результаті співставлення встановлено, що доходи змінились на понад 50%, розмір житлової субсидії переглянуто", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, призначений розмір житлової субсидії в домогосподарств, у яких доходи зменшились / збільшились на понад 50%, змінився.

Як зазначили у ПФУ, проведення перерахунку передбачено пунктом 92 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 21.10.1995 № 848.

Відключення світла в Україні тривають: Нардеп спрогнозував, коли покращиться ситуація

четвер, 29 серпень 2024, 11:22

Після нещодавніх масованих атак росіян по українських енергооб'єктах "Укренерго" було змушене застосувати обмеження споживання на всій території країни. Але важка ситуація з електропостачання може невдовзі покращитись. Про це розповів народний депутат ...

В Україні обмежать карткові перекази: Гетманцев пояснив, якими будуть наслідки для звичайних клієнтів банків

четвер, 29 серпень 2024, 10:58

Обмеження карткових переказів ускладнить діяльність тіньової економіки, але також може створити незручності для легальних користувачів. Волонтери, підприємці, які активно користуються P2P переказами, можуть зіткнутися з необхідністю додаткового підтвер...