В Україні переселенцям видаватимуть безкоштовні квартири: Кому та як оформити заявку

В Україні програма "Містечко Хансена" надає переселенцям безкоштовне житло на Київщині терміном до 5 років з оплатою лише комунальних послуг. Програма надає дім біженцям з Донецької, Луганської, Харківської, Сумської та Херсонської областей, передають Патріоти України.

Про це повідомила місія HANSEN в Україні. Цей проект заснований американським підприємцем Деллом Лоєм Хансеном, який вирішив допомогти українцям, що втратили будинки через російське вторгнення.

Програма надає можливість безкоштовного проживання для переселенців з областей, які найбільше постраждали від війни. Загалом у рамках програми переселенці можуть отримати житло у трьох різних локаціях Київщини:

  • Тарасівка – "Містечко Хансена", тут переселенці можуть проживати безкоштовно до 5 років. Єдина умова – оплата комунальних послуг;
  • Софіївська Борщагівка – квартирний будинок, де також надається безкоштовне проживання терміном до 5 років із оплатою лише комунальних послуг;
  • Колонщина – "Чудо-Містечко" для людей похилого віку біля Макарова. Тут проживання є постійним і безкоштовним, включаючи комунальні послуги.

Хто може претендувати на житло

Програма орієнтована на переселенців із небезпечних районів, зокрема тих, що були примусово евакуйовані через загрози воєнних дій. Якщо родина нещодавно евакуювалася з Донецької, Луганської, Сумської, Харківської або Херсонської областей, ви маєте можливість подати заявку на участь у програмі та отримати безкоштовне житло терміном до 5 років.

Щоб стати учасником програми необхідно заповнити заявку. Це можна зробити на спеціальному сайті програми або у благодійних організаціях, які співпрацюють із фондом. Під час подання заявки необхідно вказати:

  • прізвище, ім’я та по батькові;
  • контактні дані (телефон, електронна пошта);
  • фотографію вашої родини;
  • інформацію про трудову діяльність, доходи та обставини, через які ви були змушені покинути своє житло.

Крім того, в заявці слід описати історію своєї родини з моменту початку повномасштабного вторгнення, що допоможе організаторам програми краще зрозуміти ваші потреби. Всі квартири й будинки забезпечені необхідними умовами для тривалого проживання.

В "Містечку Хансена" та будинку в Софіївській Борщагівці переселенці оплачуватимуть лише комунальні послуги, тоді як у "Чудо-Містечку" для літніх людей навіть комуналка включена в програму. Це дозволяє людям, які постраждали від війни, зосередитися на відновленні життя без фінансового тягаря, пов’язаного з оплатою оренди.

В Україні проведуть масштабну індексацію пенсій: Ось кому збільшать на 1500 грн

п’ятниця, 13 вересень 2024, 8:05

В Україні Кабінет міністрів планує провести індексацію пенсій у березні 2025-го. Точний розмір перерахунку поки що не відомий (немає необхідної статистики), проте підвищення може бути більшим, ніж у березні 2024-го, передають Патріоти України. Про це й...

В Україні змінили правила пересилання продуктів поштою: Ось що заборонено

п’ятниця, 13 вересень 2024, 6:59

Кабінет міністрів України вніс зміни до переліку вкладень, заборонених до пересилання у поштових відправленнях, і порядку вилучення вкладень, заборонених до пересилання. Основні зміни стосуються харчових продуктів, передають Патріоти України з посиланн...