В Україні перевірять частину пенсіонерів: Кому банки заблокують рахунки

"Ощадбанк", як і інші банки, відновив перевірку пенсій, яку виплачують переселенцям. У результаті, ті, хто не пройде верифікацію, ризикують залишитися без виплат. Про це йдеться у повідомленні "Ощадбанку", передають Патріоти України.

Внутрішньо переміщеним особам необхідно проходити фізичну ідентифікацію у будь-якому відділі Ощадбанку кожні шість місяців.

Фізична ідентифікація відбувається у три етапи:

  • особисте звернення пенсіонера або отримувача соціальної допомоги до будь-якого відділення Ощадбанку. При собі слід мати паспорт або інший документ, що засвідчує особу, та основну платіжну картку;
  • пред'явлення працівнику Ощадбанку одночасно основної платіжної картки або основного ЕПП та паспорта чи іншого документа, що засвідчує особу.
  • проведення пенсіонером або одержувачем соціальної допомоги операції отримання готівки або перегляду залишку коштів на рахунку через касовий POS-термінал (тобто виконання операції, яка передбачає введення особою ПІН-коду) або встановлення/зміни ПІН-коду з використанням основної платіжної картки або основного ЕПП .

Якщо не пройти такої перевірки, банк призупинить виплату пенсій. "Наголошуємо, що питання припинення чи продовження нарахування пенсійних чи інших соціальних виплат на карткові рахунки внутрішньо переміщених осіб належать до компетенції відповідних державних органів, які здійснюють відповідні соціальні виплати", – наголошують у банках.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...