В Україні перевірять усіх одержувачів субсидій: Кому доведеться повернути гроші державі

У Міністерстві соціальної політики України нагадали, що після закінчення опалювального сезону буде перераховано всі субсидії. Кожного отримувача допомоги від держави на оплату послуг ЖКГ перевірять та ухвалять рішення про правомірність призначення виплат. Деяким громадянам доведеться повернути гроші, передають Патріоти України.

За наслідками перевірки Міністерства соціальної політики, в Україні можуть не лише призупинити виплату житлових субсидій споживачам, а й стягнути з них раніше виплачені кошти.

Як розповіла міністр соцполітики Марина Лазебна, як тільки в країні буде оголошено про завершення опалювального сезону, відбудеться верифікація. Відповідні служби проведуть аналіз, хто був одержувачем субсидій, зіставлять тарифи, ціни та доходи домогосподарств.

"Тоді прийматимуться рішення. Але сьогодні правила не змінюються, кошти є. Програма працююча, і сьогодні люди користуються нею. До речі, середній розмір субсидії 1 800 гривень. 1 800 гривень - це середній розмір субсидії, який отримує домогосподарство, коли йому потрібна підтримка", – пояснила голова Мінсоцполітики.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...