В Україні підготували 10 варіантів підвищення тарифів на електроенергію - деталі

Наразі існує 10 варіантів зміни тарифу на електроенергію в Україні. Водночас у Кабміні визнають, що підвищення тарифів може спричинити невдоволення у споживачів. Проте там впевнені: адресні монетарні субсидії для незахищених верств населення здатні повністю нівелювати соціальну напругу, передають Патріоти України.

Про це розповів радник прем'єр-міністра України Юрій Бойко, повідомляє 24 канал. Він зазначив: у якому саме вигляді відбуватиметься підвищення, наразі невідомо.

Водночас Бойко висловив переконання, що нинішня система тарифів, за якої ті, хто споживає менше 250 кіловат-годин на місяць, платить 1,44 грн за 1 кіловат-годину, а хто більше – 1,68 грн, є неправильним. "Визначати стан споживачів за обсягом споживання некоректно. Адже "перші 250 кіловат-годин нічим з погляду вартості не відрізняються від наступних", – пояснив він.

Також Бойко визнав: наявні варіанти зміни тарифу є "традиційним важким вибором між економічною очевидністю та політичною доцільністю". "Яким буде рішення, побачимо", – резюмував він.

Раніше голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Костянтин Ущаповський повідомив, що перегляд тарифів відбудеться після закінчення опалювального сезону. Причиною він називав необхідність відновлення енергетичної інфраструктури та встановлення "справедливої ціни".

"Були сильні удари по енергетичній інфраструктурі. Втрати від цього обчислюються великою сумою. …І нам потрібно думати, за які кошти відновлювати. Адже війна триває. Окрім міжнародної допомоги, основним джерелом коштів для цього мають стати кошти, закладені у тариф на електроенергію", – зазначив він.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...