В Україні підвищать пенсії, але пощастить не всім: Що треба знати

Окрім того, що в Україні зростуть пенсії за вислугу років, наприкінці березня підвищення розміру виплат слід очікувати ще деяким групам українців, передають Патріоти України.

В Суспільному повідомляють, що пенсії в Україні перерахували через підвищення прожиткового мінімуму і збільшення середньої заробітної плати.

Заступниця начальника управління пенсійного забезпечення пенсійного фонду в Чернівецькій області Ганна Московчук пояснила журналістам, що для кожного пенсіонера сума підвищення буде різною, адже вона залежить від стажу, заробітної плати та віку.

За результатами індексикації в області середній розмір підвищення виплат становитиме 245 грн, а максимальний складе 1500 грн.

Отже, на скільки саме зросте мінімальна пенсія в Україні вже 25 березня? В середньому розмір мінімальної пенсії збільшили на 8%. А тому:

  • чоловіки, які мають страховий стаж 35 років, та жінки зі стажем в 30 років, та досягли 65-річного віку будуть отримувати мінімальну пенсію 3370 грн.
  • люди з меншим стажем (25 років для чоловіків та 20 років для жінок), які досягли 75 років отримуватимуть мінімальну пенсію 3240 грн;
  • після 80 років мінімальна пенсія становитиме 3370 грн;
  • непрацюючі пенсіонери гарантовано будуть отримувати виплати у розмірі 2725 грн.

Також нагадаємо, що відбудеться і підвищення пенсій військовим. Їх перерахували через підвищення середньої заробітної плати 2024 року з застосуванням коефіцієнта.

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...