В Україні планують спростити механізм отримання субсидій на комуналку: Чого чекати

Міністерство соціальної політики розробляє спрощений механізм отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Компенсації отримують українці й на тимчасово окупованих територіях, передають Патріоти України.

"Ми робимо цифровий інструмент, де людина тільки звертається з короткою заявкою про бажання отримати субсидію і вказує решту членів родини. А ми вже самі шукаємо інформацію про доходи членів родини, майно і так далі", - повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

За її словами, у Пенсійному фонді заведено особисті кабінети для всіх надавачів послуг. "Щоб людина не вписувала деталі про комуналку. Ми це самі збираємо за адресою по надавачах, реєструючи проактивно надавачів послуг", - повідомила Жолнович.

Вона також розповіла, що і на окупованих територіях громадяни також отримують субсидії оскільки вона монетизована і приходить на картки. Проте, вже в середині літа буде проведена стандартна перевірка і перерахунок отриманих субсидій.

"З 1 липня ми проведемо верифікацію, але хочемо робити її абсолютно автоматично, щоб люди не відчули незручностей щодо такої перевірки", - пояснила Жолнович.

Вона зазначила, що постраждалим від затоплення мешканцях Херсонщині, чиї будинки зруйновані, не потрібно буде повертати кошти, які вже отримані.

Проблеми накривають: Російський "Газпром" почав розпродавати майно після рекордного в історії збитку

четвер, 9 травень 2024, 15:30

Отримавши перший за 25 років і рекордний за всю історію збиток, російський гігант "Газпром" розпочинає розпродаж майна. У середу компанія оголосила про пошук покупців на великі об'єкти нерухомості в Москві та Підмосков'ї. Серед них - офісні будівлі на ...

Туристичний сезон у Туреччині розпочався з рекордною кількістю туристів, але не російських

четвер, 9 травень 2024, 13:18

Сезон відпочинку у Туреччині, зокрема у Анталії, розпочався з рекордної кількості відпочивальників – за чотири місяці курорт уже відвідали понад 2,5 млн туристів. Про це пише видання Hurriyet, передають Патріоти України. За прогнозами голови Асоціації ...