В Україні плани з підготовки енергосистеми до зими доведеться коригувати: "Укренерго" зробило заяву

Після масованого удару Росії по Україні 26 серпня плани з підготовки до зими доведеться коригувати. Про це заявив радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко, пише "Інтерфакс-Україна", передають Патріоти України.

"Поки що важко сказати, наскільки ця атака вплине на плани з відновлення енергосистеми і на можливість без обмежень постачати електрику нашим споживачам у вересні-жовтні..." — розповів Юрій Бойко.

Він додав, що за відсутності ударів по енергосистемі до кінця жовтня не планувалося великих обмежень, а то й узагалі таких обмежень. Річ у тім, що в цей період мінімум навантаження на енергосистему. Саме з цієї причини доступної потужності з урахуванням активної ремонтної кампанії мало вистачити для безперебійного забезпечення електроенергії.

З його слів, атака 26 серпня не знімає завдання успішної підготовки до ОЗП для енергетиків, але треба зрозуміти її наслідки атаки й скоригувати плани.

В Україні обмежать карткові перекази: Гетманцев пояснив, якими будуть наслідки для звичайних клієнтів банків

четвер, 29 серпень 2024, 10:58

Обмеження карткових переказів ускладнить діяльність тіньової економіки, але також може створити незручності для легальних користувачів. Волонтери, підприємці, які активно користуються P2P переказами, можуть зіткнутися з необхідністю додаткового підтвер...

Новий удар: У Раді погодили підвищення військового збору до 5% та запровадження його для ФОПів

четвер, 29 серпень 2024, 10:30

Робоча група щодо законопроєкту уряду про підвищення податків погодила збільшення військового збору з доходів українців з 1,5% до 5%. Для ФОПів третьої групи введуть збір у розмірі 1%. Про це повідомив голова фінансового комітету Ради Данило Гетманцев,...