В Україні побільшало роботи для пенсіонерів: Ось як війна змінила ринок праці

У 2024 році український ринок праці зазнав значного зростання кількості вакансій для ветеранів і пенсіонерів, що відображає пристосування роботодавців до дефіциту кадрів. Ці зміни свідчать про зростання інклюзивності ринку праці та залучення фахівців з різним життєвим досвідом, передають Патріоти України.

Про це йдеться у дослідженні однієї з платформи для пошуку роботи. Згідно з інформацією, кількість вакансій для ветеранів зросла майже в чотири рази: з 3 229 у лютому 2022 року до 12 334 у червні 2024 року.

Це зростання на 82% за рік, що значно перевищує загальне збільшення ринку праці на 22%. Такі вакансії стали популярними не лише через зростаючий попит, а й через розширення пропозицій у різних регіонах України.

У звіті за червень 2024 року відзначалось також зростання вакансій для пенсіонерів на 6%. Це свідчить про те, що ринок праці стає більш інклюзивним, пропонуючи роботу людям з різним життєвим досвідом. Регіони-лідери за кількістю вакансій для ветеранів включають:

Вас може зацікавити:У Києві маленьку кімнату в панельці переробили на "квартиру" і продають за десятки тисяч доларів: який вигляд має

Вас може зацікавити:"Влучили з дистанції майже 1800 км": Зеленський відзначив ГУР і дві бригади ДШВ. Відео

  • Київщину;
  • Львівську;
  • Дніпропетровську;
  • Одеську та Івано-Франківську області.

Незважаючи на загальне зростання кількості вакансій, конкуренція на ринку праці залишається високою. За даними Work.ua, у липні 2024 року користувачі створили або оновили 330 522 резюме, що на 9% більше, ніж у червні. Зросла також конкуренція за вакансії, повернувшись до рівня березня 2024 року.

Однією з нових тенденцій у 2024 році стала поява вакансій у сфері бронювання. Кількість таких вакансій зросла на 23% у липні, що свідчить про розширення ринку праці в нових галузях. Також спостерігається зростання пропозицій для фахівців зі знанням англійської мови (+5%) та для студентів і людей без досвіду роботи (+1%)

"Занадто багато чинників...":Що буде з курсом долара в Україні

неділя, 18 серпень 2024, 13:30

В Україні курс долара у більшості обмінників фінкомпаній та працюючих вихідними відділень банків перебуватиме в межах коридору: прийом від 40,60 до 41,30 гривень та продаж від 41,35 до 41,65 гривень. А курс євро власники обмінників 17−18 серпня виставл...

Українцям масово відмовляють у субсидіях: Що робити, аби все-таки отримати допомогу від держави

неділя, 18 серпень 2024, 13:15

В умовах повномасштабної війни держава продовжує адресно підтримувати тих українців, хто цього потребує - зокрема, надаючи житлові субсидії. При цьому нині в Україні діє спрощений механізм звернення по таку допомогу - без збирання довідок та витрачання...