В Україні податки підвищать: Скільки доведеться платити ФОПам та працюючим щомісячно

В Україні "ресурсний" законопроєкт 11416-д (ухвалено лише в першому читанні, попереду – друге читання) передбачає введення військового збору для ФОПів. Крім того, зроста і ставка податку, передають Патріоти України.

Про це йдеться в публікації OBOZ.UA. Документ 17 вересня ухвалили в першому читанні (попереду друге читання). Документ передбачає, що розмір військового збору із зарплати в 30 тис. грн зросте з 450 грн (1,5%) до 1500 грн (це вже 5%).

Як збільшать податки для ФОПів

ФОПи на першій, другій та четвертій групі єдиного податку щомісячно платитимуть на 800 грн більше. для них введуть військовий збір у розмірі 10% мінімальної зарплати. Станом на зараз мінімалка становить 8000 грн, отже щомісячний платіж складатиме 800 грн. В проєкті бюджета на 2025-й не передбачено зростання мінімалки, тож податок наступного року може не зрости.

ФОПи на третій групі платитимуть податок в розмірі всього 1%. Для порівняння, українці, які працюють за трудовим договором, зараз платять військовий збір в розмірі 1,5% (ФОПи взагалі не платять), а після податкових змін платитимуть 5%. Отже, ФОПи третій групі з доходом в 30 тис. грн на місяць платитимуть військовий збір врозмірі 300 грн. ФОПи з доходом в 100 тис. грн заплатять військовий збір розміром 1 тис. грн.

Скільки платитимуть українці

Загальну ставку військового збору в Україні планують збільшити з 1,5% до 5%. Платити його потрібно з:

  • зарплат (в тому числі додаткові виплати). Йдеться про всіх працюючих;
  • додаткових доходів;доходів від продажу майна і немайнових прав;
  • доходів за надання права користування нематеріальними активами (роялті);
  • вихідної допомоги при звільненні;
  • доходів від здавання майна в оренду/лізинг тощо.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...