В Україні подорожчає популярний напій: Озвучено прогноз, на скільки злетить його ціна

В Україні незабаром може зрости в ціні чай. Подорожчання цього напою позначиться на покупцях. Про це розповів член Європейської асоціації виробників чаю Максим Малигін програмі "Зворотний зв'язок" на телеканалі "Україна 24", передають Патріоти України.

Подорожчання цього напою пов'язано з посухою в Індії. Саме ця країна є головним постачальником чаю в Європу і в Україну, в тому числі. "Нас як кінцевих споживачів навряд чи торкнеться подорожчання. По-перше, воно імовірнісне, по-друге, навіть якщо воно буде, поставки в Україну можуть бути перекриті поставками з інших великих країн-виробників, таких як Кенія або Шрі-Ланка, оскільки мова йде про світовий ринок недорогого дрібнолистового або гранульованого чаю, масового, якого близько 98% на ринку", - сказав він. Експерт повідомив, що чай в Україні може подорожчати максимум на 10%.

"Плюс весь чай, який фасується, наприклад, в Україні, і представлений в супермаркетах, є змішаним. Тобто це десь від 6 до 8 різних партій, і дуже часто з різних країн. Тому загальне подорожчання навряд чи буде понад 10%, якщо воно буде. Плюс з точки зору інфляції в нашій країні, яка в будь-якому випадку до кінця року буде, воно буде малопомітне", - сказав він.

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...