В Україні подорожчав овоч із "борщового набору", але це не межа: Як змінилася вартість і що буде далі

Ціна на моркву в Україні різко зросла через скорочення пропозиції на ринку. Наразі вартість приблизно на 17% вища, аніж наприкінці минулого тижня. При цьому ціни на овоч ще можуть зростати надалі. Про це повідомляють аналітики EastFruit, передають Патріоти України.

Наразі моркву місцеві виробники пропонують на продаж по 20-25 грн/кг, що в середньому на 17% дорожче, ніж в кінці минулого тижня. Нинішня вартість приблизно у 2,2 раза вища, ніж наприкінці січня 2022 року.

При цьому більшість ключових гравців ринку не відкидають подальшого подорожчання моркви. Це пов’язано з тим, що якісної продукції у сховищах залишилося дуже мало, а постійні перебої з електропостачанням негативно впливають на якість. За словами виробників, запасів місцевої моркви навряд чи вистачить до кінця цього сезону.

Як повідомлялося раніше, в Україні тримаються рекордно високі ціни на яйця, проте в подальшому їхня вартість поступово знижуватиметься. В найближчі два місяці ціни впадуть на 10-15%, а після Великодня (початок квітня) здешевлення становитиме аж 35-40%.

Наразі поголів’я курей-несучок поступово відновлюється, тож слід очікувати на здешевлення яєць. Про це розповіла "Обозревателю" Світлана Литвин, аналітик УКАБ (Українського клубу аграрного бізнесу).

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...

В Україні підвищать пенсії, але пощастить не всім: Що треба знати

понеділок, 18 березень 2024, 19:30

Окрім того, що в Україні зростуть пенсії за вислугу років, наприкінці березня підвищення розміру виплат слід очікувати ще деяким групам українців, передають Патріоти України. В Суспільному повідомляють, що пенсії в Україні перерахували через підвищення...