В Україні повернуть планові перевірки бізнесу, але не для всіх: Ось кому варто готуватися

Уряд уперше від початку повномасштабної агресії РФ скасував мораторій на перевірки деяких підприємств нехарчової продукції. Це стосуватиметься виробництва дитячих іграшок, ліфтів і ліфтового обладнання, електричних й електронних пристроїв, обігрівачів та інших товарів, передають Патріоти України.

Як повідомили в Міністерстві економіки, відповідну постанову затвердили на засіданні Кабінету міністрів 6 вересня 2024 року. Перевірки стосуватимуться виробництва продукції, яка може бути потенційно небезпечною для споживачів.

Продукція

Перевіряючий орган

Рухоме обладнання, що працює під тиском

Держпраці

Засоби індивідуального захисту

Держпраці

Ліфти та компоненти безпеки для ліфтів

Держпраці

Колісні транспортні засоби, нові частини та обладнання, які можуть бути встановлені або використані на колісних транспортних засобах

Укртрансбезпека

Медичні вироби та вироби для діагностики in vitro (дослідження зразків крові або тканин, взятих із людського тіла)

Держлікслужба

Активні медичні вироби, які імплантують

Держлікслужба

Іграшки

Держпродспоживслужба

Електричне та електронне обладнання

Держпродспоживслужба

Обігрівачі приміщень та комбіновані обігрівачі

Держпродспоживслужба

Вас може зацікавити:Джошуа – Дюбуа: онлайн-трансляція чемпіонського бою за пояс Усика

Вас може зацікавити:В Україні вчителям готові платити близько 40 тисяч: який предмет потрібно викладати

"Майже від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну діяв мораторій на перевірки нехарчової продукції. Зараз ми частково повертаємо державний контроль за потенційно небезпечною продукцією. Це допоможе захисту людей від придбання та використання небезпечної продукції, щодо якої ми регулярно отримували скарги як від громадян, так і від легального бізнесу через її низьку якість", – наголосив перший заступник міністра економіки Олексій Соболев.

Він зазначив, що це рішення також було вимогою у межах рекомендацій Європейської комісії з підготовки до укладення "промислового безвізу" та програми Ukraine Facility. Соболев попередив, що дотримання норм чинного законодавства та прозорість роботи органів державного ринкового нагляду під час перевірок бізнесу моніторитимуть Мінекономіки та Рада бізнес-омбудсмена.

З огляду на це в уряді вважають, що це покращать якість і безпеку нехарчової продукції і підвищить конкуренцію, оскільки у продажу з’явиться більше якісних товарів. Поступово це наблизить український споживчий ринок до внутрішнього європейського ринку та сприятиме укладенню Угоди про "промисловий безвіз" між Україною та ЄС.

Джерело: Обозреватель

Податки в Україні кардинально перерахують: Ось скільки доведеться віддавати із зарплати та доходу ФОПа

середа, 18 вересень 2024, 11:30

В Україні "ресурсний" законопроєкт 11416-д 17 вересня ухвалили в першому читанні (попереду друге читання). Документ передбачає, що розмір військового збору із зарплати в 30 тис. грн зросте з 450 грн (1,5%) до 1500 грн (це вже 5%), передають Патріоти Ук...

Дуже важливий крок: В Україні збільшили витрати на армію - знайдуть 500 млрд грн до кінця року

середа, 18 вересень 2024, 11:17

Витрати на оборону України в державному бюджеті 2024 року збільшать на 500 млрд грн. Таким чином, загальні витрати цього року тепер становитимуть рекордні для України 3,73 трлн грн, передають Патріоти України. Відповідний законопроєкт ухвалено депутата...