В Україні продають фальсифікат масла - у небезпечного продукту є дві ознаки

В Україні виявили фальсифікат масла. Невідомий виробник підробив продукцію фірми "Апрель". У фальсифікату є дві ознаки: замість "Апрель" на упаковці вказано помилкову назву "Фірма Апрель". Крім того, на упаковці - неправильна дата виробництва (31 березня 2023 року). Про це повідомляє Головне управління Держспоживслужби у Вінницькій області, передають Патріоти України.

о чиновників звернулася фірма "Апрель", яка виявила фальсифікат своєї продукції. Фахівці перевірили продукт та визнали наявність фальсифікату на ринку.

Якщо ви знайдете в магазині або супермаркеті масло із зазначеними помилками в назві та даті виробництва, необхідно повідомити про це Держспоживслужбу. Порушники не лише використовують чужу назву, а й при цьому порушують технологію виробництва масла.

Масло – найпопулярніший продукт у фальсифікаторів. Справа в тому, що при додаванні рослинних жирів замість молочних можна значно здешевити продукт. При цьому такий товар за нормативами більше не може називатися маслом.

На час воєнного стану в Україні скасували планові перевірки якості продуктів. Фактично Держспоживслужби може перевіряти якість лише у тому випадку, якщо до них звертаються або самі виробники, або покупці. У такому разі чиновники мають запитати у Кабміну дозвіл на проведення позапланової перевірки.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...