В Україні продовжили податкові пільги на період карантину: Хто зможе не платити

27 травня президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким продовжив у країні дію податкових пільг на період карантину, передають Патріоти України.

Відзначимо, що Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України з приводу додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" був прийнятої Радою ще 13 травня, а вже 18 його підписав спікер парламенту.

Які зміни передбачає закон?

У законі прописано, що до 30 червня звільняються від оподаткування ПДФО 300% доплати медикам. Також звільнили від налогообложденія допомогу по частковому безробіттю. Крім того, в країні надається можливість отримувати допомогу по частковому безробіттю для ФОП.

Також в країні продовжили дію пільг для виробництва дезінфекторів до кінця наступного після карантину місяця. Крім того, в Україні призупинили терміни розгляду скарг платників податків і продовжили звільнення від штрафів і пені за прострочення споживчого кредиту.

У законі прописано, що за його умовами ФОП звільняються від ЄСВ за себе до 31 травня. Також документ вводить мораторій на перевірки і незастосування штрафів і пені за порушення податкового законодавства та законодавства з ЄСВ до кінця карантину.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...