В Україні пропонують урізати пенсії особливим категоріям осіб - подробиці

Кабмін запропонував Раді скоротити пенсію особам, які вчинили кримінальне правопорушення проти основ національної безпеки, громадської безпеки, миру, безпеки людства, міжнародного правопорядку, тобто колаборантам і зрадникам. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Під час засідання 15 грудня було схвалено законопроєкт, де ініційовано урізання пенсію колаборантам і зрадникам.

Законопроєкт передбачає, що виплата пенсій особам, засудженим до обмеження волі або позбавлення волі за вчинення умисного кримінального правопорушення проти основ національної безпеки, громадської безпеки, миру, безпеки людства, міжнародного правопорядку, протягом строку відбування покарання здійснюється в розмірі, що не перевищує розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Проєкт закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо особливостей виплати пенсій особам, які вчинили кримінальне правопорушення проти основ національної безпеки, громадської безпеки, миру, безпеки людства, міжнародного правопорядку" пропонує внести зміни до низки законодавчих актів щодо особливостей призначення та виплати пенсії засудженим особам.

ВАЖЛИВО
В Україні засудили ще трьох колаборантів: як допомагали ворогу (фото)
В Україні засудили ще трьох колаборантів: як допомагали ворогу (фото)

За словами Мельничука, у документі пропонують передбачити, що виплата пенсій особам, засудженим до обмеження волі або позбавлення волі за вчинення умисного кримінального правопорушення, протягом строку відбування покарання у вигляді обмеження волі або позбавлення волі здійснюється відповідно до ЗУ "Про загальнообовʼязкове державне пенсійне страхування" в розмірі, що не перевищує розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...