В Україні рекордно подорожчали овочі: Стало відомо, що буде з цінами найближчим часом

Овочі в Україні рекордно подорожчали навесні 2023 року. Стало відомо, що буде з цінами найближчим часом, передають Патріоти України.

Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький проаналізував ситуацію, що виникла на ринку овочів. Наголошено, що в цей час вони щороку найдорожчі. На негативну тенденцію впливає сезонність.

У 2022 році на різкий стрибок у вартості овочів вплинули ще два фактори: окупація українських територій, де традиційно вирощують левову частку овочів, а також енергетична криза.

Як зміняться ціни на овочі в Україні

За словами Висоцького, ціни на овочі поступово знижуватимуться з появою нового врожаю.

"Україна проходить пік цін на овочі... Багато овочів, насамперед, цибуля та морква, вирощувалися в Херсонській та Запорізькій областях. Через окупацію овочі не були доступні українському споживачеві", - зазначив чиновник.

За словами міністра, цього року фермери планують збільшити посівні площі під моркву, цибулю та інші овочі, які наразі стали дефіцитними в Україні. Відповідно, очікується набагато багатший урожай, ніж минулого року.

Висоцький наголосив, що Мінагрополітики проводить роботу для зниження цін. Представники відомства намагаються наповнити ринок продукцією та стабілізувати її вартість.

"Цим потрібно займатися не через регулювання чи обмеження, а ринкові механізми. Тому що регулювання цін, як показує практика, реалізується в тіньовий обіг", - заявив міністр.

Нагадаємо, що раніше економісти спрогнозували весняне подорожчання свинини, помідорів та огірків. А молочна продукція, хліб, яйця та курятина мають подешевшати

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...