
В Україні почала стрімко зростати ціна на цукор. Тільки за тиждень середня вартість кілограма цього продукту зросла більш ніж на 1 гривню. Аналітики пов'язують це з початком активного сезону консервування, передають Патріоти України.
Експерт і аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин пояснила, чому цукор так подорожчав останнім часом і коли можна очікувати стабілізації цін на нього. За словами експерта, в червні цукор був одним з лідерів подорожчання серед продуктів харчування.
За словами Литвин, на зростання цін на цукор впливає цілий ряд факторів. Серед них, зокрема, підвищений попит з боку споживачів через сезон консервування фруктів, а також зростання вартості енергоносіїв, пального, а також значного зростання вартості доставки.
Крім того, експерт зазначає, що в кінці сезону ціни зазвичай трохи ростуть. Проте вже у вересні розпочнеться збір врожаю цукрових буряків нового сезону і відповідно новий сезон цукроваріння.

"Якщо погодні умови дозволять отримати хорошу врожайність, тому що засіяли достатню кількість площ, то буде вироблено достатню кількість цукру і ціна стабілізується. Однак інфляційні процеси, які можуть спостерігатися в Україні, можуть додатково позначитися на подальшому ціноутворенні", - зазначила Литвин, пише РБК-Україна.
У Пенсійному фонді України нагадали, що окремі категорії пенсіонерів мають право на збільшення пенсійних виплат завдяки додатково набутому страховому стажу. Про це нагадують в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Черкаській області, передают...
На новорічні свята будемо сидіти без світла: навіть додатковий гігават не врятує — у нас немає резервів, щоб перекривати зниження температури, заявив ексміністр енергетики Юрій Продан, передають Патріоти України. Стійкість енергосистеми доводиться конт...