В Україні почала стрімко зростати ціна на цукор. Тільки за тиждень середня вартість кілограма цього продукту зросла більш ніж на 1 гривню. Аналітики пов'язують це з початком активного сезону консервування, передають Патріоти України.
Експерт і аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин пояснила, чому цукор так подорожчав останнім часом і коли можна очікувати стабілізації цін на нього. За словами експерта, в червні цукор був одним з лідерів подорожчання серед продуктів харчування.
За словами Литвин, на зростання цін на цукор впливає цілий ряд факторів. Серед них, зокрема, підвищений попит з боку споживачів через сезон консервування фруктів, а також зростання вартості енергоносіїв, пального, а також значного зростання вартості доставки.
Крім того, експерт зазначає, що в кінці сезону ціни зазвичай трохи ростуть. Проте вже у вересні розпочнеться збір врожаю цукрових буряків нового сезону і відповідно новий сезон цукроваріння.
"Якщо погодні умови дозволять отримати хорошу врожайність, тому що засіяли достатню кількість площ, то буде вироблено достатню кількість цукру і ціна стабілізується. Однак інфляційні процеси, які можуть спостерігатися в Україні, можуть додатково позначитися на подальшому ціноутворенні", - зазначила Литвин, пише РБК-Україна.
Національний банк України тримає стабільний курс гривні до долара тривалий час. Центробанк не буде міняти політику у найближчі місяці, передають Патріоти України з посиланням на тижневий огляд інвесткомпанії ICU. Як зазначається в огляді, за підсумкам...
Журналісти "Слідства.Інфо" з’ясували, що найбагатший українець Рінат Ахметов майже 18 років приховував стосунки з Аліною Литвиненко, їхніх двох спільних дітей, а також елітну нерухомість, оформлену на них: палац у Конча-Заспі, 12 гектарів землі та шале...