В Україні рекордно злетіла вартість цукру: Що буде з ціною далі

В Україні почала стрімко зростати ціна на цукор. Тільки за тиждень середня вартість кілограма цього продукту зросла більш ніж на 1 гривню. Аналітики пов'язують це з початком активного сезону консервування, передають Патріоти України.

Експерт і аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин пояснила, чому цукор так подорожчав останнім часом і коли можна очікувати стабілізації цін на нього. За словами експерта, в червні цукор був одним з лідерів подорожчання серед продуктів харчування.

За словами Литвин, на зростання цін на цукор впливає цілий ряд факторів. Серед них, зокрема, підвищений попит з боку споживачів через сезон консервування фруктів, а також зростання вартості енергоносіїв, пального, а також значного зростання вартості доставки.

Крім того, експерт зазначає, що в кінці сезону ціни зазвичай трохи ростуть. Проте вже у вересні розпочнеться збір врожаю цукрових буряків нового сезону і відповідно новий сезон цукроваріння.

"Якщо погодні умови дозволять отримати хорошу врожайність, тому що засіяли достатню кількість площ, то буде вироблено достатню кількість цукру і ціна стабілізується. Однак інфляційні процеси, які можуть спостерігатися в Україні, можуть додатково позначитися на подальшому ціноутворенні", - зазначила Литвин, пише РБК-Україна.

В Україні можуть підвищити податки? Експерт пояснив, чого очікувати найближчим часом

п’ятниця, 10 травень 2024, 10:59

В Україні розглядають можливість підвищення податків, оскільки протягом двох років війни їх не збільшували. Якщо таке підвищення відбудеться, воно ймовірно буде незначним, можливо, на 10% або навіть менше, з урахуванням зовнішньої допомоги, що надаєтьс...

В Естонії заявили про зменшення кількості біженців з України: Стала відома причина

п’ятниця, 10 травень 2024, 9:58

В Естонії фіксується зменшення кількості біженців з України, які приїхали до цієї балтійської країни через широкомасштабну військову агресію з боку РФ. . За даними естонського відомства, така ситуація фіксується за останні шість місяців. Так, з початку...