В Україні рідкісну монету номіналом 1 гривня продають за 60 тисяч: У чому її унікальність

В Україні виставили на продаж рідкісну монету номіналом 1 гривня. Її вартість складає 60 тисяч гривень або 1668,60 долара. Стало відомо, що унікальність грошового знака полягає у матеріалі, із якого вона виготовлена, передають Патріоти України.

Лот презентували на електронному аукціоні Violity. Продавець, зареєстрований під ніком andriy1996, реалізує монету номіналом 1 гривня. Вона знаходиться у Києві. Особливість лоту в тому, що замість стандартної латуні використали алюміній. Так, монета має сріблястий, а не звичний золотистий колір.

В Україні рідкісну монету номіналом 1 гривня продають за 60 тисяч: у чому її унікальність

Інтерес для колекціонерів становить рік виготовлення монети – 1992-й. У той період гривневі монети були пробними та в оборот не потрапляли. Власник зазначив, що різновид монети – 2ААг, вона не зазнавала реставрації. Гурт – без напису, а вага – 2 г замість стандартних 7,1 г.

В Україні рідкісну монету номіналом 1 гривня продають за 60 тисяч: у чому її унікальність

На фото видно, що на монеті є потертості з боку аверсу та реверсу.

"1 гривня 1992 р. 2ААг алюміній. Оригінал, колекційна монета", – зазначено в оголошенні.

За даними фахівців ресурсу "Монети-ягідки", такі монети карбували при настроюванні обладнання. Точний тираж – невідомий, пробну гривню не можна знайти у обороті. Перші такі монети виготовлялися без напису.

В Україні рідкісну монету номіналом 1 гривня продають за 60 тисяч: у чому її унікальність

Продавець повідомив, що приймає оплату через ПУМБ та ПриватБанк, а також через Western Union. Він готовий відправити монету Україною Новою поштою. За лотом зараз стежать 83 особи.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...